torsdag 15 december 2016

Ny Hopgrenade

Nu så! Det var väldigt länge sedan det bryggdes senast, men helgen som var så passade det äntligen med en bryggdag.

Jag bryggde i juni 2014 en öl som jag döpte till Hopgrenade, en APA som blev väldigt bra.
Det receptet bryggde jag nu igen, men en liten justering av humlegivorna under koket.

Trots att det var väldigt länge sedan jag bryggde så flöt allt på bra, förutom en läckande kran i mäsktunnan som dock upptäcktes direkt och kunde åtgärdas.
Mäsktempen prickades precis på de 67°c som var tänkt. 
Jag tappade idag, fem dagar efter bryggning ur ett prov och det smakade riktigt bra.

Nå ja, inte mycket mer att skriva utan här kommer receptet.

17 liter
 4,5%
OG: 1.046

Malt och extrakt:
3,0 kg - Pale Ale Malt
0,5 kg - Caraplus 10
0,1 kg - Vetemalt 

Mäskningsschema:
67°c i 60 min
76°c i 10 min

Humle:
20 min - 25g Amarillo (8,9%)
20 min - 25g Simcoe (12,2%)
  0 min - 25g Amarillo (8,9%)
  0 min - 25g Simcoe (12,2%)
  0 min - 25g Citra (13,7%)
   
Torrhumling - 25g Amarillo (8,9%),25g Simcoe (12,2%) och 75g Citra (13,7%)
  
Jäst:Mangrove Jack´s - M44 US West Coast

Övrigt:

1krm Protafloc 20 min ifrån kokslut
6 g/l socker för kolsyrejäsning    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar